TÜRKİYE’NİN KENT İÇİ BİSİKLETLİ ULAŞIM STRATEJİ PLANI HAZIR!

Bisikletin kent içinde ulaşım aracı olarak benimsenmesi ve kullanılması hedefiyle başlatılan ‘Herkes İçin Bisiklet!’ projesi, Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı – 2030’un hazırlanmasıyla sona erdi. 

Yerel ve merkezi proje paydaşları tarafından, ‘Bisiklet sürmenin herkes için güvenli, erişilebilir ve keyifli olduğu, yeşil ve sürdürülebilir bir Türkiye’ vizyonuyla geliştirilen Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı – 2030, 29 Mart 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen kapanış toplantısında tanıtıldı.

SEKİZ ŞEHİRDE ‘HERKES İÇİN BİSİKLET!’

Kentlerde bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar yapan WRI Türkiye şimdi de Hollanda Bisikletliler Birliği Fietsersbond ile birlikte, Kayseri’den Gaziantep’e, İzmir’den Adana’ya sekiz ilde ‘Herkes İçin Bisiklet!’ projesini hayata geçiriyor. Özellikle COVID-19 ile birlikte daha da önem kazanan kent içi ulaşımda sağlıklı, ekonomik ve çevreci bir alternatif olarak bisikletin benimsenmesini amaçlayan projenin merkezinde STK’lar yer alıyor.

Kocaeli Belediyesi ile Budapeşte'de 'Bisiklet Paylaşım Sistemi Karşılaştırma Çalışma'sı yapıldı.

EMBARQ Türkiye, EU CIVITAS 2014 kapsamında aldığı destek ile Kocaeli’nin mevcut bisiklet yolu ve bisiklet paylaşım sisteminin optimizasyon çalışmasını yapıyor. BikeLab Kocaeli adı verilen proje kapsamında, 23-24 Nisan tarihlerinde EMBARQ Türkiye ve proje ortağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Baksi Akıllı Bisiklet Sistemleri  ile 1100 bisikleti ve 76 istasyonu ile dünyada örnek gösterilen Budapeşte Bisiklet Paylaşım Sistemi MOL Bubi’ye çalışma ziyareti düzenlendi.

Uygulama Alanı:

SOLUTIONs Projesi Final Çalıştayı gerçekleştirildi

EMBARQ Türkiye’nin proje ortağı olduğu AB 7. Çerçeve Programı fonu kapsamında yürütülen SOLUTIONs (Sharing Opportunities for Low-carbon Urban TransportatION- Düşük Karbonlu Kent İçi Ulaşım Çözümlerinin Paylaşılması) Projesi’nin son çalıştayı 5 Şubat 2015 Perşembe günü 16. CODATU Konferansı’nda paralel etkinlik olarak gerçekleştirildi. 

Uygulama Alanı:

Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Çarpışmalarını Azaltacak Proje

EMBARQ Türkiye’nin beş ilimizde yürüttüğü Yol Güvenliği Laboratuvarı Projesi, 19 Aralık 2014 Cuma günü Kapanış Toplantısı ile sona erdi.  İETT tarafından düzenlenen TRANSİST 2014’ün bir yan etkinliği olan Yol Güvenliği Laboratuvarı Projesi Kapanış Toplantısı’na kamudan ilgi büyük oldu.

Uygulama Alanı:

Bari Bugün Arabasız Yaşa!

- Her yıl 22 Eylül, “Arabasız dünya günü” kutlanıyor. Deli mi ne bunlar diyeceksiniz. Ama bu insanların amacı, araba bağımlısı kültürün delilik olduğunu anlatabilmek...
- Neden mi? Her gün sayısı katlanarak artan özel araçların yakıtı, iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden olan petrol... Daha fazla araba, daha fazla kirlilik, sıkışıklık, ölümcül kazaların artması ve daha sağlıksız bir hayat demek.

Kocaeli, Avrupa Konseyi Tarafından Ulaşım Sistemlerini Yenilemek Üzere Akdeniz Pilot Şehir Seçildi.

Avrupa Konseyi 7. Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilen “SOLUTIONS - Opportunities for Low carbon Urban transporTatION” projesi seçilen şehirler arasında yenilikçi ve cevre dostu ulaşım çözümleri konusunda bilgi paylaşımını sağlamak ve bu çözümlerin seçilen şehirlerde uygulanmasına destek vermek üzere geliştirilmiştir. Projede şehirler gelişimi desteklenecek 6 pilot şehir belli oldu. Latin Amerika, Asya ve Akdeniz bölgelerini kapsayan projeye Türkiye’den de pek çok şehir başvurdu. Akdeniz Bölgesi Pilot Şehri olarak seçilen tek şehir Kocaeli oldu.

Uygulama Alanı:

"Meksika Modeli" Kocaeli’de Kentiçi Ulaşımda Uygulanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkililerinden ve otobüs kooperatif temsilcilerinden oluşan ve Guadalajara ve Mexico City’nin ulaşım alt yapısını incelemek için Meksika’yı ziyaret eden grup, bağımsız minibüs yollarının metrobüs ulaşım sistemine (bus rapid transit system) dönüştürülmesine yönelik “Meksika modeli”nin, Kocaeli’de trafik sıkışıklığının ve emisyonların azaltılması için uygulanabilir olduğunu belirtti.
.

Uygulama Alanı: