WRI TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER İLE HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE!

DAHA YAŞANABİLİR ŞEHİRLER İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPAN WRI TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER, TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA BİR ÇOK ÖNEMLİ PROJE YÜRÜTÜYOR. BU KAPSAMDA WRI TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER SON OLARAK AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN SİVİL TOPLUM DESTEK PROGRAMI 2 ÇERÇEVESİNDE DESTEK ALAN ‘HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE’ PROJESİNİ YÜRÜTÜYOR. PROJELERİN DETAYLARINI HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE PROJE KOORDİNATÖRÜ DR. ÇİĞDEM ÇÖREK ÖZTAŞ VE HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE İLETİŞİM UZMANI HANDE DÖNMEZ, YOL TEKNOLOJİLERİ DERGİSİ’NE ANLATTI.

‘HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE!’DE FİNAL: KENT İÇİ BİSİKLETLİ ULAŞIM İLETİŞİMİNDE YOL HARİTASI

Kent içi bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmaya yönelik iletişim kampanyası odaklı ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’ projesi tamamlandı. WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Dr. Güneş Cansız: “Özellikle Covid-19 süreci ve sonrasında bisikletli ulaşımın yaygınlaşması hayati önemde. Kampanyaya katılan belediyelerin deneyimlerini içeren bu rapor, halkı bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmaya teşvik etmek isteyen Türkiye’deki tüm belediyeler için bir rehber niteliğinde” dedi   

Uygulama Alanı:

Ulaşımda ‘pedallı’ alternatif

 
Koronavirüs dönemi dünya için yeni bir fırsat doğurabilir. Dünyanın çoğu şehrinde sokağa çıkma yasaklarında bisiklet paylaşım uygulamalarına olan talep katlandı. Kullanım süreleri arttı. Büyük kentler kontrollü sosyal yaşama geçmeden önce sokağa çıkan insanları toplu ulaşımdan uzak tutmak için bisiklet teşvik programları hazırlayıp yüz milyonlarca Euro bütçe hazırladılar.
Koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süre milyonlarca insan karantina halinde yaşadı.

‘HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE!’: LÜLEBURGAZ’DA STRATEJİK İLETİŞİM EĞİTİMİ

WRI TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER’İN BİSİKLETLİ ULAŞIMI YAYGINLAŞTIRMAK İSTEYEN BELEDİYELER İÇİN AB FONUYLA HAYATA GEÇİRDİĞİ ‘HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE!’ KAMPANYASININ STRATEJİK İLETİŞİM EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR. 28-29 KASIM’DA LÜLEBURGAZ’DA, İLBANK, BELEDİYE VE STK TEMSİLCİLERİ, BİSİKLETLE İLGİLİ İLETİŞİM KAMPANYASI GELİŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ TEORİK BİLGİLERİN VERİLDİĞİ EĞİTİMLERE KATILDI.      

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için harekete geçti: “Haydi Eskişehir Bisiklete!”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla harekete geçti. Ulaşım Ana Planı içerisinde büyük bir yere sahip bisiklet ağının genişletilmesi konusunda bir süredir STK ve dernekler ile çalışmalarını ortaklaşa sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği fonuyla şehirleri bisiklet kullanmaya teşvik eden WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Eskişehir’de ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’ çalıştayı düzenledi.

‘HAYDİ TÜRKİYE BİSİKLETE!’: İZMİR’DE STRATEJİK İLETİŞİM EĞİTİMİ

Kent içi bisikletli ulaşım alanında yaklaşık 10 yıldır çalışan WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in Nisan ayında başlattığı ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’ projesinde sıra kampanya geliştirmeye yönelik kapasite geliştirmeye geldi. AB’nin Sivil Toplum Destek Programı II çerçevesinde fon alan ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’nin amacı, bisikleti ulaşım aracı haline getirmek isteyen belediyelerin, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde iletişim kampanyaları düzenlemelerine destek vermek.

“Haydi Türkiye Bisiklete!” projesi kentlerde bisikletli ulaşımı teşvik edecek.

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Dutch Cycling Embassy ortaklığında Nisan 2019’da başlattığı proje ile “Haydi Türkiye Bisiklete!” diyor. 15 ay sürecek proje kapsamında WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Türkiye’den İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi olmak üzere üç belediye ile çalışarak kapsamlı iletişim kampanyaları ile ilgili kentlerde bisikletli ulaşımı teşvik edecek.  Projenin detaylarını WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Haydi Türkiye Bisiklete Proje Koordinatörü Dr.

İstanbul'da "park et-devam et" sistemi bisikleti sevdirdi

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Dr. Güneş Cansız ile Türkiye çapında yapılan bisikletli ulaşım çalışmalarını masaya yatırdık. Sohbet esnasında İstanbulluların ulaşımda vazgeçilmezi olan metrobüsün de kurumun ilk projesi olduğunu öğrendim. Dr. Güneş Cansız, Türkiye'de aralarında İstanbul, Konya, Bolu, İzmir, Eskişehir'in de olduğu 14 şehre bisiklet, yayalaştırma, metrobüs, yol güvenliği, hava kalitesi, toplu taşıma ve binalarda enerji verimliliği konularında destek verdiklerini anlattı. 

İstanbul'da bisiklet yolları ne durumda?

Uygulama Alanı:

TÜRKİYE’DEN HOLLANDA’YA ‘BİSİKLET ÇIKARMASI’

Kent içi bisikletli ulaşım konusunda yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in Avrupa Birliği fonuyla hayata geçirdiği iletişim projesi ‘Haydi Türkiye Bisiklete!nin katılımcıları Hollanda’ya ‘çıkarma yaptı’! Türkiye’nin dört bir yanında bisikleti bir ulaşım aracı haline getirmeyi, belediyelere bu konuda yol göstermeyi hedefleyen proje kapsamında 10 – 12 Temmuz tarihlerinde başkent Amsterdam’da saha çalışması gerçekleştirildi.