Kiev'e Sürdürülebilir Ulaşım Projesi

Sürdürülebilir şehir ve ulaşım odakiı bir çok proje yürüten WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de yeni bir projeye imza attı. Kiev'in tarihi semtlerinden biri olan Rusanivka'yı pilot semt seçerek bölgede sürdürülebilir bir ulaşım sistemi kurmayı ve daha sonrasında da bu modeli tüm şehre uygulamayı hedefleyen WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Proje kapsamında Kiev Belediyesi yetkileri iie birlikte çalışarak en doğru planlama yöntemlerini uygulamayı amaçlıyor.

Uygulama Alanı:

Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi AB ELTIS Platformu’nda yayınlandı.

EMBARQ Türkiye 2010 yılında İstanbul Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi üzerine çalışmaya başladı. İBB ve Gehl Architects ile işbirliğinde hazırladığı 'Herkes için Erişilebilir İstanbul' raporun ardından bölgenin yol güvenliği, işletmeler açısından etkileri, 2014 yılında mevcut durum analizi ve son olarak da hava kalitesi etkileri üzerine dört rapor daha çıkardı. 

Uygulama Alanı:

EMBARQ Türkiye, Tarihi Yarımada yayalaştırma projesinin hava kalitesine etkilerini ölçtü.

2010 yılından bu yana İstanbul’un Tarihi Yarımada bölgesinde yayalaştırma projesinin yol güvenliği ve erişilebilirlik, işletmelere katkısı, kullanıcı memnuniyeti gibi başlıklarında araştırma çalışmaları yapan EMBARQ Türkiye, bölge ile ilgili beşinci raporunu yayınladı.

Uygulama Alanı:

Bloomberg's Harder Sell - Landon Thomas Jr. New York Times, 24 Ağustos 2014

Haberin orjinali için burayı tıklayın:

Michael R. Bloomberg'in vakfı Türkiye'deki dumansız hava sahası kampanyası dahil pek çok amaç uğruna çalışıyor.

Haziran ayında cehennem sıcaklarının yaşandığı bir Cumartesi günü İstanbul’un tarihi yarımadasında lacivert takım elbisesi monogramlı beyaz gömleği ve kol düğmeleri ile ciddi bir görüntü sergileyen Michael R. Bloomberg kentteki sigara karşıtı aktivistlerle beraber ışıltılı Marmara Denizi manzarasına karşı geç bir sabah kahvaltısına oturdu.

Uygulama Alanı:

Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi’nden Memnuniyet Oranı Yüzde 80

2010 yılında EMBARQ Türkiye, Danimarkalı Gehl Architects ve Fatih Belediyesi ile işbirliğinde Tarihi Yarımada üzerine çalışmalarına başladı. Yolların tamamen ya da belirli süre zarflarında araç trafiğine kapatıldığı yayalaştırma çalışmalarının çeşitli faydaları bulunuyor. Yalnızca yayaların güvenliği ve erişimleri iyileştirilmiyor; aynı zamanda kentlere sosyal, çevresel ve ekonomik faydalar kazandırılıyor.

Uygulama Alanı: