WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler liderliğinde, Galata Business Angels, F+ Ventures, Marketing Türkiye ve Zipcar’ın katkılarıyla düzenlenen “Robin Chase'in Katılımı ile Ulaşımda Akıllı ve İnovatif iş Modelleri” Konferansı, 22 Mart Çarşamba günü İTÜ Magnet’te gerçekleşti. Akıllı ulaşım ve sürdürülebilir şehirler için teknolojik ve yatırımsal çözümlerin paylaşıldığı etkinlikte teknolojileri girişimcileri, yatırımcılar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları büyük ilgi gösterdi.
Öncü ulaşım girişimi Zipcar’ın kurucusu, Peers Inc. kitabının yazarı, WRI'ın yönetim kurulu üyesi, Times dergisi tarafından en etkili 100 kişi arasında gösterilen Robin Chase; WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler liderliğinde, Galata Business Angels, F+ Ventures, Marketing Türkiye ve Zipcar’ın katkılarıyla düzenlenen "Ulaşımda Akıllı ve İnovatif İş Modelleri" konferansı için Türkiye’deydi. 22 Mart Çarşamba günü İTÜ Magnet’te düzenlenen etkinlikte Robin Chase, büyük şehirlerdeki trafik sorunlarına, inovatif ulaşım destekleriyle sağlanacak çözümlerden bahsetti. Araç paylaşımının trafik, park, şehir alanlarını değerlendirme, çevre kirliliğini önleme ve ekonomi anlamında etkili bir çözüm olabileceğini belirten Robin Chase, konuşmasında yeni girişimcileri cesaretlendirecek açıklamalarda bulundu.
Artık küçük bir girişim birçok büyük şirketten daha etkili olabiliyor
Robin Chase, konuşmasında günümüzde bireylerin ve küçük girişimlerin, yerelleştirme, özelleştirme ve uzmanlaşma sayesinde büyük şirketlere nazaran daha büyük başarılara imza atabildiğini belirtti. Dünyadaki ekonomik sistemin kapitalizmden işbirlikçi bir trende evirildiğini ve bu anlamda küçük bir girişimci grubun yenilikçiliğiyle büyük bir şirketin imkanlarının birbirini besleyen bir bütün haline gelmesinin öneminden bahsetti. Girişimlerde cesur olunması gerektiğini vurgulayan Chase, “Zipcar’ı kurarken çok az insandan destek gördüm. Herkes, arabalara hasar vereceksin, yapma, diyordu. Ancak ben, bırak araçlar hasar görsün, yeter ki yap, diyen azınlığı dinledim” dedi.