WRI Türkiye ve Marmara Belediyeler Birliği Ortaklığında Yerel Yönetimler ve STK’lara İklim Kriziyle Mücadelede Destek

  • ‘Marmara Bölgesi'nde Yer Alan Yerel Yönetimlerin ve Sivil Toplumun İklim Değişikliği ile Mücadele Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ projesi ile WRI Türkiye, Marmara Bölgesi’ndeki yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iklim değişikliği ile daha etkin mücadele edebilmeleri için güç birliği yapıyor.

2053 Net Sıfır Emisyon Hedefine Bir Adım Daha Yaklaşıldı: Bina Sektörünü Karbonsuzlaştırmak İçin Türkiye Yol Haritasını Belirledi

WRI Türkiye’nin yürüttüğü, Türkiye’de nihai enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 32’sinden, sera gazlarının da yaklaşık yüzde 30’undan sorumlu olan bina sektörüne yönelik kapsamlı, öncü ve sürdürülebilir çözüm önerileri sunarak iklim değişikliği ile mücadeleyi hızlandırmayı hedefleyen Sıfır Karbon Bina Hızlandırıcı Projesi kapsamında hazırlanan yol haritası tamamlandı.

Uygulama Alanı:

WRI Ross Center Prize for Cities Yarışması: Şehirleri İklim Değişikliğine Hazırlayan Projeler Aranıyor!

İklim eyleminin son 10 yıla damga vurmasından yola çıkarak bu yıl yarışmanın teması ‘İklim Hazırlıklı Toplumlara İvme Kazandırmak’ olarak belirlendi. İklim değişimine hazırlıklı şehirler yaratmak için, iklim sorunlarının büyüklüğünü göz önünde bulundurarak iklim eyleminin hızını, kapsamını ve ölçeğini artıran projeler yarışacak. Birinci seçilen proje 250 bin dolar kazanacak. Diğer dört finalistin her birine de 25 bin dolar ödül verilecek.

İstanbul'da Bir İlk: Yaya Durağı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı ile birlikte “Yaya Durağı” projesine hayata geçirdi. Kent içi ulaşımda yol güvenliğini sağlamak, motorlu taşıtlar yerine bisiklet kullanmak ve yürümek gibi alternatifleri teşvik etmek üzere geliştirilen yaya durakları, yayalar için olan kamusal alanları artıracak.

Etiketler:

"Şehrini Geliştir" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye ortak yürütücülüğünde 'Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler' temasıyla 1 Nisan-24 Haziran tarihleri arasında düzenlediği 'Şehrini Geliştir' girişimcilik yarışmasında kazanan projeler ödüllendirildi.

TÜRKİYE’NİN KENT İÇİ BİSİKLETLİ ULAŞIM STRATEJİ PLANI HAZIR!

Bisikletin kent içinde ulaşım aracı olarak benimsenmesi ve kullanılması hedefiyle başlatılan ‘Herkes İçin Bisiklet!’ projesi, Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı – 2030’un hazırlanmasıyla sona erdi. 

Yerel ve merkezi proje paydaşları tarafından, ‘Bisiklet sürmenin herkes için güvenli, erişilebilir ve keyifli olduğu, yeşil ve sürdürülebilir bir Türkiye’ vizyonuyla geliştirilen Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı – 2030, 29 Mart 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen kapanış toplantısında tanıtıldı.

Krizden nasıl çıkılır?

İki yıl önce korona virüsü salgını dünyada temel gündemken, şu an pandeminin yerini ekonomi ve buna bağlı olarak enerji meselesi aldı. Covid-19 salgınının pandemiye dönüşmesiyle birlikte birçok ülkenin aldığı tam kapanma ve karantina gibi önlemler ulaşım, turizm, taşımacılık sektörlerini olumsuz anlamda etkilemişti. Normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte ise enerji alanındaki talep yeniden artarken, Türkiye de yeni yıla doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamlarıyla girdi.

Uygulama Alanı: