WRI Türkiye, 1 Şubat 2024 tarihinde başlayan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 3 yıl süreli “Adil Şehirler için Daha Güçlü Sivil Toplum” Projesi’ni yürütmektedir. Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) desteğiyle hayata geçirilen bu proje, daha katılımcı ve kapsayıcı bir yaklaşımla tasarlanan ve yönetilen adil şehirleri teşvik etmek için sivil toplum örgütlerinin (STÖ) kapasitelerini artırmayı ve STÖ’ler ve yerel yönetimlerin bu alandaki diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Proje kapsamında toplam 2 defa Sosyal Kuluçka Programı düzenlenecektir. Bu çağrı, 2025’te düzenlenecek ilk program için oluşturulmuştur. İlk programın geri bildirimleri doğrultusunda ilgili düzenleme ve iyileştirmeler yapılarak 2026 yılında ikinci program açılacaktır. Bu çağrının amacı, Sosyal Kuluçka Programı kapsamında çevrim içi eğitim ve yüz yüze tecrübe paylaşımı atölyesi programının ve içeriklerinin hazırlaması ve ilgili etkinliklerin yürütülmesini kapsamaktadır.
Eğitim Temaları:
• Yenilikçi Metotlarla Yerel Yönetişim & Katılımcılık & Artan Topluluk Katılımı
• STÖ'ler için Hak Temelli Çalışma ve Savunuculuk
• STÖ'ler için İletişim, İş Birliği ve Kampanya Yürütme
• Değişim için Sosyal İnovasyon & Sosyal Girişimcilik
• Örgütsel Planlama ve STÖ Yöneticiliği
• Gönüllülük ve Gönüllü Yönetim
Eğitmenin Sorumlulukları:
Eğitmenlerden çevrim içi eğitim ve yüz yüze tecrübe paylaşımı atölyesi programını ve içeriklerini hazırlaması ve ilgili etkinlikleri yürütmesi beklenmektedir.
Çevrim içi gerçekleştirilecek olan eğitimler ve yüz yüze gerçekleştirilecek olan tecrübe paylaşım etkinliklerinin amacı, yaş, cinsiyet, eğitim durumu ve uzmanlık alanı açısından farklı altyapılara sahip paydaşların konular özelinde teknik bilgilerini ve farkındalıklarını arttırarak ortak bir dil konuşulmasına temel hazırlamaktır.
Başvuru Süreci:
Sadece resmi fatura kesebilen tüzel kişiler (örn. şahıs şirketi, limited şirket, anonim şirket, dernek iktisadi işletmesi vb.) bu çağrıya başvurabilir. Çağrıya başvuracak tüzel kişinin, çalışma kapsamında aşağıda belirtilen nitelik ve deneyimlere sahip uzmanları görevlendirmesi beklenmektedir:
Akademik Nitelikler
Eğitim başlığına bağlı olarak kentleşme, mimarlık, sosyoloji, iletişim, siyasal bilimler, kamu yönetimi, finans, sivil toplum çalışmaları veya ilgili diğer disiplinlerde en az yüksek lisans derecesi. İlgili alanlarda önemli deneyime sahip adaylar, daha düşük akademik yeterliliklerle değerlendirilebilir.
Mesleki Deneyim
• Başvuru yapılan eğitim başlığında en az 8 yıl deneyim sahibi olmak.
• İlgili eğitim temasında teknik uzmanlık sahibi olmak
• İlgili eğitim temasında iyi uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmak.
• Eğitim materyalleri geliştirme konularında deneyim sahibi olmak.
• Çalıştay organizasyonu ve yürütücülüğü konusunda deneyime sahip olmak.
Başvuru:
Başvuru yöntemi ve çağrı programına dair detaylı bilgi Çağrı Rehberi ve eklerinde sunulmuştur.
Çağrı Rehberine buradan ulaşabilirsiniz.
Başvuruların son teslim tarihi 31 Aralık 2024 saat 18:00'dır (GMT+3). Son tarihten sonra alınan teklifler değerlendirilmeye alınmayacaktır.