Sözleşme makamının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğu, Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan, Sistem Global Danışmanlık A.Ş., WRI Türkiye, Goudappel BV, LuxMobility S.A.R.L., Palye Teknoloji Ulaşım Proje Limited Şirketi konsorsiyum ortaklığında yürütülen Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi ile Düzce ilini ulaşım anlamında daha güvenli, daha erişilebilir ve düşük maliyetli hâle getirerek kentin yaşanabilirliğinin artırılması hedeflenmektedir.

Projenin Amaçları:

  • Düzce ilinin sürdürülebilir ulaşım sistemlerine ilişkin uygulanacak politikaları belirlemek.
  • Sürdürülebilir kent içi hareketliliği destekleyecek, motorsuz taşıtların ve toplu taşıma taşıtlarının kent içi ulaşım türleri arasındaki payını artıracak orta-uzun vadeli vizyon oluşturmak.
  • Katılımcı bir süreç izlenerek kent içi özel araç kullanımını azaltacak çalışmalarla trafik sıkışıklığı, trafik kazaları, çevre ve gürültü kirliliği sorunlarını önemli ölçüde azaltmak.
  • Düzce Belediye personeline yönelik kapasite artırma çalışmalarını yapmak.
  • Düzce kent sakinlerini proje hakkında bilinçlendirecek iletişim çalışmalarını yapmak.

 

Projenin Ana Faaliyetleri:

Düzce Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Projesi’nin ana faaliyetleri 5 aşamadan oluşmaktadır:

1. Hareketlilik Durumunun Analizinin Yapılması

Bu aşamada paydaş ve vatandaş katılımını ön gören çalışmalar, mevcut plan uygulamaları ile ilgili yasal ve düzenleyici durum analizi, kent içi ulaşıma dair mevcut verilerin ve hareketlilik durumunun analizi ve dijital çözümler yer almaktadır.

2. SKUP Stratejisinin Geliştirilmesi

Bu aşamada proje paydaşlarının ortaya koyacağı ortak vizyon ve SKUP hedeflerini belirleyen amaçlar ve hedefler yer almaktadır.

3. Tedbir Planlama ve SKUP

Bu aşamada tedbir paketleri ile ilişkili çalışmalar, izleme ve değerlendirme planı, proje maliyet tahminleme ve önceliklendirme çalışmaları, Düzce SKUP Mali Planı’nın oluşturulması ve Düzce SKUP’ın tamamlanması yer almaktadır.

4. Kapasite Artırımı ve Eğitimler

Bu aşamada Düzce Personeli’ne yönelik kapasite artırma çalışmaları, SKUP özelinde belirlenmiş olan eğitim atölyeleri ve çalışma ziyaretleri yer almaktadır.

5. Tanıtım ve Görünürlük

Bu aşamada kamuoyunu Düzce SKUP ile ilgili bilinçlendirecek faaliyetler ve bu faaliyetlere ilişkin gerekli iletişim ve görünürlük çalışmaları yer almaktadır.

 

Projenin Ana Çıktıları:

  • Düzce için ortak vizyon, amaç ve hedefler
  • Düzce Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Planı
  • Teknik kapasitesi artmış Düzce Belediyesi
  • Düzce SKUP ile ilgili kamuoyu bilinçlendirme faaliyetleri