Avrupa Birliği tarafından eş finanse edilen, WRI Türkiye liderliğinde, Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) ortaklığıyla ve Danish Green Growth Network (DGGN) iş birliği ile yürütülmekte olan "Türkiye Sürdürülebilir Binalar Ağı" Projesi kapsamında TÜRKİYE BİNA SEKTÖRÜ PAYDAŞLARINA YÖNELİK SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNALAR EĞİTİM MODÜLLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ için hizmet alımı teklif çağrısı ilan edilmiştir.
Çağrının amacı Türkiye bina sektörü paydaşlarının ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış, 8 kapsamlı modülden oluşan bir e-öğrenme programının geliştirilmesini kapsamaktadır.
E-öğrenme programın temel hedefleri şunlardır:
- Paydaşların iklim ve enerji stratejileri hakkında kapasitelerini geliştirmek: Bina sektörü paydaşlarına sektörün, iklim değişikliğinin getirdiği risklere karşı koyabilmesi için gerekli azaltım ve uyum tekniklerine dair kapsamlı bilgi sağlamak.
- Sürdürülebilirlik uygulamalarını yaygınlaştırmak: Sivil toplum, kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknik kapasitelerini artırmak ve yenilikçi, enerji verimli, düşük karbonlu uygulamaları benimsemelerini sağlamak.
- Avrupa ve küresel iklim hedefleri ile uyum sağlamak: Türkiye bina sektörü paydaşlarının AB iklim politikaları ve düzenleyici çerçevelerine dair bilgilerini derinleştirmek, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın sürdürülebilirlik ve karbonsuzlaşma hedeflerine uyum sağlamalarını desteklemek.
Başvuru:
Uygun başvuru sahipleri, başvuru yöntemi ve çağrı programına dair detaylı bilgi Çağrı Rehberi ve eklerinde sunulmuştur.
Çağrı Rehberine buradan ulaşabilirsiniz.
Çağrı Rehberine uygun olarak hazırlanacak olan başvurular elektronik olarak yapılacaktır.
Başvuruların son teslim tarihi 1 Kasım 2024 saat 18:00'dır (GMT+3). Son tarihten sonra alınan teklifler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
- Fatura kesebileceğim bir firmam yok, yine de teklif verebilir miyim?
Bunun için birlikte çalıştığınız veya anlaşmalı olduğunuz firma ile başvuruda bulunabilirsiniz. İş başlangıcında imzalanacak sözleşme, ilgili firma ile WRI Türkiye arasında gerçekleştirilecektir. Sözleşmede, firmanın yanı sıra modülü hazırlayacak danışmanın firma ile resmi ilişkisi, danışmanın rolü ve sorumlulukları da belirtilecektir. Hizmet alımı tamamlandığında ödeme, sözleşmede taraf olan firmaya ait yine sözleşmede yer alan hesaba yapılacaktır. Modüllerin geliştirilmesi ve teslimi hizmet teklifinde bulunan ve sözleşme imzalanan kurumun sorumluluğundadır.
- Firmam yurtdışında, bu hizmet çağrısına başvurabilir miyim?
Bu çağrıya yalnızca Türkiye veya Avrupa Birliği sınırları içinde kayıtlı firmalar başvurabilir.
- Firmam yurtdışında, bu durumda KDV muafiyeti geçerli olur mu?
KDV muafiyeti yalnızca Türkiye'de bulunan firmalar için geçerlidir. Türkiye dışından başvuran firmalar, tekliflerini KDV dahil olarak sunmalıdır. KDV dahil teklifler için de üst limit aynı ve 74.000 TL'dir.
- Teklif verilecek hizmete, eğitim materyalinin hazırlanmasının dışında eğitimin anlatımı da dahil mi?
Hayır, modül anlatımı teklif kapsamında yer almamaktadır. Çağrı Rehberinde belirtildiği üzere, teklif kapsamında sağlanacak hizmetler şunlardır:
1) Modül İçeriği Önerisi,
2) Taslak Teslim - Modül ve Tek Sayfalık Özet,
3) Nihai Teslim - Modül ve Tek Sayfalık Özet
Türkiye Sürdürülebilir Binalar Ağı Projesi: Eğitim Modülleri Geliştirme Çağrısı Sonuçlandı!
Avrupa Birliği tarafından eş finans edilen, WRI Türkiye liderliğinde, Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) ortaklığıyla ve Danish Green Growth Network (DGGN) iş birliği ile yürütülen Türkiye Sürdürülebilir Binalar Ağı Projesi kapsamında, Türkiye bina sektörü paydaşlarına yönelik sürdürülebilir binalar eğitim modüllerinin geliştirilmesi için ilan edilen hizmet alımı çağrımız sonuçlanmıştır.
Yoğun ilgi gösterilen bu çağrıya başvuru yapan tüm kurumlara teşekkür ederiz. Değerlendirme süreci sonunda, projeyi başarıyla hayata geçirmek için iş birliği yapılacak kurumlar belirlenmiştir.
Seçilen Kurumlar:
Modül 1: Sürdürülebilir Binalara Genel Bakış |
GNT Ltd Şti |
Modül 2: Bina Sektöründe Karbonsuzlaşma ve Tüm Yaşam Döngüsü Yaklaşımı |
Alarnova Danışmanlık ve Mühendislik Ltd Şti |
Modül 3: Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri |
GNT Ltd Şti |
Modül 4: Sürdürülebilir İnşaat ve Yıkım Uygulamaları |
EcoBuild Yeşi Binalar Ltd Şti |
Modül 5: Bölgesel Isıtma ve Soğutma Sistemleri |
Doxa87 Sürdürülebilir Tasarım Platformu |
Modül 6: Yenilikçi Bina Teknolojileri |
Doxa87 Sürdürülebilir Tasarım Platformu |
Modül 7: Sürdürülebilir Binalar için Finansman Araçları |
Profinstance Proje Finansmanı Danışmanlık Ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şti |
Modül 8: Emisyon Ticaret Sistemleri (ETS) ve Bina Sektörü |
Lege Law |
Seçilen kurumlar, Türkiye bina sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanacak 8 kapsamlı modülden oluşan bir e-öğrenme programının geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürecektir. Bu program, paydaşların iklim ve enerji stratejileri konusundaki kapasitelerini artırmayı, sürdürülebilirlik uygulamalarını yaygınlaştırmayı ve Avrupa ile küresel iklim hedeflerine uyumu desteklemeyi amaçlamaktadır.