"Daha Kapsayıcı STÖ'ler Olma Yolunda" Eğitiminin Verilmesi için Hizmet Alımı

WRI Türkiye, 1 Şubat 2024 tarihinde başlayan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 3 yıl süreli “Adil Şehirler için Daha Güçlü Sivil Toplum” Projesi’ni yürütmektedir. Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) desteğiyle hayata geçirilen bu proje, daha katılımcı ve kapsayıcı bir yaklaşımla tasarlanan ve yönetilen adil şehirleri teşvik etmek için sivil toplum örgütlerinin (STÖ) kapasitelerini artırmayı ve STÖ’ler ve yerel yönetimlerin bu alandaki diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Uygulama Alanı:

Sosyal Kuluçka Programı STK Başvuru Çağrısı

WRI Türkiye, 1 Şubat 2024 tarihinde başlayan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 3 yıl süreli “Adil Şehirler için Daha Güçlü Sivil Toplum” Projesi’ni yürütmektedir. Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) desteğiyle hayata geçirilen bu proje, daha katılımcı ve kapsayıcı bir yaklaşımla tasarlanan ve yönetilen adil şehirleri teşvik etmek için sivil toplum kuruluşlarının (STK) kapasitelerini artırmayı ve STK’lar ve yerel yönetimlerin bu alandaki diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Uygulama Alanı:

WRI Ross Center Prize for Cities Yarışması: Şehirleri İklim Değişikliğine Hazırlayan Projeler Aranıyor!

İklim eyleminin son 10 yıla damga vurmasından yola çıkarak bu yıl yarışmanın teması ‘İklim Hazırlıklı Toplumlara İvme Kazandırmak’ olarak belirlendi. İklim değişimine hazırlıklı şehirler yaratmak için, iklim sorunlarının büyüklüğünü göz önünde bulundurarak iklim eyleminin hızını, kapsamını ve ölçeğini artıran projeler yarışacak. Birinci seçilen proje 250 bin dolar kazanacak. Diğer dört finalistin her birine de 25 bin dolar ödül verilecek.

İstanbul'da Bir İlk: Yaya Durağı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı ile birlikte “Yaya Durağı” projesine hayata geçirdi. Kent içi ulaşımda yol güvenliğini sağlamak, motorlu taşıtlar yerine bisiklet kullanmak ve yürümek gibi alternatifleri teşvik etmek üzere geliştirilen yaya durakları, yayalar için olan kamusal alanları artıracak.

Etiketler:

İBB’DEN ÇAĞRI: YAYA DURAĞI İÇİN SÖZ ŞİMDİ İSTANBULLARDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı ile birlikte Şişli’de hayata geçirmeye hazırlandığı şehrin ilk yaya durağı projesine İstanbulluları da dahil ediyor. Yaya durağı, yaşlılardan engellilere, çocuklu ailelerden bisikletlilere kadar farklı kesimlerin ihtiyaçlarının tespit edildiği odak grup görüşmeleri doğrultusunda tasarlanacak. Ayrıca isteyenler İBB’ye bu konudaki fikir ve taleplerini iletebilecek.    

Geleneksel Mahalle Anlayışımız Dirençli Kentlerin Anahtarı

Salgın, başladığından beri gerek bireysel gerekse toplumsal yaşantımızda pek çok şeyi beklemediğimiz ölçüde değiştirdi. Kent hayatının olmazsa olmazı olan ‘bir araya gelme’ eyleminden kaçınır olduk bir kere. Bu durum tüm yaşamımıza, çalışmamıza, ulaşımımıza, eğitimimize ve sosyalleşmemize yansıdı.

Pandemi sonrası şehircilik adına dünyada atılan adımlar neler?

Uygulama Alanı:

İstanbul'da Bir İlk: Yaya Durağı!

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı (The Partnership for Healthy Cities - PHC) iş birliğiyle İstanbul için bir yaya durağı tasarlayacak. Kent içi ulaşımda yol güvenliğini sağlamak, motorlu taşıtlar yerine bisiklet kullanmak ve yürümek gibi alternatifleri teşvik etmek üzere geliştirilen yaya durakları, yani ‘parklet’ler, yol kenarlarında yayalar için özel oluşturmuş küçük platformlar. Amaç, kaldırım genişliğini artırarak bölge sakinleri, yayalar için kamusal alanlar yaratmak.

Uygulama Alanı: