Ulaşımda ‘pedallı’ alternatif

İstanbul'da "park et-devam et" sistemi bisikleti sevdirdi
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Dr. Güneş Cansız ile Türkiye çapında yapılan bisikletli ulaşım çalışmalarını masaya yatırdık. Sohbet esnasında İstanbulluların ulaşımda vazgeçilmezi olan metrobüsün de kurumun ilk projesi olduğunu öğrendim. Dr. Güneş Cansız, Türkiye'de aralarında İstanbul, Konya, Bolu, İzmir, Eskişehir'in de olduğu 14 şehre bisiklet, yayalaştırma, metrobüs, yol güvenliği, hava kalitesi, toplu taşıma ve binalarda enerji verimliliği konularında destek verdiklerini anlattı.
İstanbul'da bisiklet yolları ne durumda?

İstanbul “sürdürülebilir şehir” olabilir mi?
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul ile ilgili vaatleri arasında trafiğe çözüm ilk sıralarda yer alıyor. Hem Yıldırım, hem İmamoğlu trafiğe çözümleri sıralarken bisiklet ulaşımına da değiniyor. Yıldırım, İstanbul’da 200 km civarındaki bisiklet yolunun bin 86 kilometreye çıkarılacağını söylüyor. İmamoğlu ise bisikleti İstanbul’da ulaşım sisteminin bir parçası haline getirileceğini, bisiklet yolu ağının toplu taşıma sistemine entegre olacağını belirtiyor.

İstanbul’da güvenli bisiklet yolları kurulacak

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler: “Hedef: 2040 yılında İzmir’de Metabolik Bisiklet Ağı”
“İzmir Metabolik Bisiklet Ağı” adı altında bir projeniz var. Projenin detaylarını konuşmadan önce kentler üzerindeki “metabolik” yaklaşımdan bahsedebilir misiniz?
Kentsel metabolizma, Birleşmiş Milletler tarafından da kullanılan bir şehir planlama yaklaşımı. “Metabolizma” denmesinin sebebi ise, kentleri de tıpkı insanlara benzeterek her ikisinin de

Yerel ve merkezi yönetim temsilcileri kent içi ulaşımda bisikletin yerini tartıştı!
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, 18 Aralık 2015 Cuma günü İETT’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Transist kapsamında “Bisikletli Ulaşım Planlaması Çalıştayı” ile 9 farklı şehirden 22 yerel ve merkezi yönetim temsilcisini bir araya getirdi.

Anket: EMBARQ Türkiye, Trakya Bölgesi'ndeki bisiklet kullanıcılarının eğilimlerini ve sorunlarını araştırıyor.

Yerel yönetimler bisiklet paylaşım sistemlerini masaya yatırdı!
EMBARQ Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, İSPARK ile 11 Ağustos 2015 Salı günü ‘Bisiklet Paylaşım Sistemlerinde Tecrübe Paylaşım Çalıştayı’ düzenledi. Eskişehir, İskenderun, İstanbul, Kocaeli, Konya, Muğla, Trabzon ve Rize olmak üzere 8 farklı şehirden yerel yönetim temsilcilerinin katılım gösterdiği odak grup toplantısında bisikletin kent içi ulaşımdaki önemi vurgulandı.

Kocaeli Belediyesi ile Budapeşte'de 'Bisiklet Paylaşım Sistemi Karşılaştırma Çalışma'sı yapıldı.
EMBARQ Türkiye, EU CIVITAS 2014 kapsamında aldığı destek ile Kocaeli’nin mevcut bisiklet yolu ve bisiklet paylaşım sisteminin optimizasyon çalışmasını yapıyor. BikeLab Kocaeli adı verilen proje kapsamında, 23-24 Nisan tarihlerinde EMBARQ Türkiye ve proje ortağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Baksi Akıllı Bisiklet Sistemleri ile 1100 bisikleti ve 76 istasyonu ile dünyada örnek gösterilen Budapeşte Bisiklet Paylaşım Sistemi MOL Bubi’ye çalışma ziyareti düzenlendi.

İstanbul için hazırlanan bisiklet yolu kılavuzu New York’tan ‘Mükemmellik Ödülü’ aldı.
EMBARQ Türkiye’nin hazırladığı ‘İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu’, insan odaklı bisiklet yolu tasarımlarıyla New York merkezli Center for Active Design’dan Mükemmellik ödülü aldı.
EMBARQ Türkiye, 2014 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı ve Bloomberg Philanthropies’in desteğiyle “İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu” hazırladı.
