İstanbul'da Bir İlk: Yaya Durağı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı ile birlikte “Yaya Durağı” projesine hayata geçirdi. Kent içi ulaşımda yol güvenliğini sağlamak, motorlu taşıtlar yerine bisiklet kullanmak ve yürümek gibi alternatifleri teşvik etmek üzere geliştirilen yaya durakları, yayalar için olan kamusal alanları artıracak.

Etiketler:

"Şehrini Geliştir" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye ortak yürütücülüğünde 'Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler' temasıyla 1 Nisan-24 Haziran tarihleri arasında düzenlediği 'Şehrini Geliştir' girişimcilik yarışmasında kazanan projeler ödüllendirildi.

TÜRKİYE’NİN KENT İÇİ BİSİKLETLİ ULAŞIM STRATEJİ PLANI HAZIR!

Bisikletin kent içinde ulaşım aracı olarak benimsenmesi ve kullanılması hedefiyle başlatılan ‘Herkes İçin Bisiklet!’ projesi, Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı – 2030’un hazırlanmasıyla sona erdi. 

Yerel ve merkezi proje paydaşları tarafından, ‘Bisiklet sürmenin herkes için güvenli, erişilebilir ve keyifli olduğu, yeşil ve sürdürülebilir bir Türkiye’ vizyonuyla geliştirilen Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı – 2030, 29 Mart 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen kapanış toplantısında tanıtıldı.

PEDALA BASMAK İÇİN DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR

Özellikle Kovid-19 dönemiyle yaygınlaşan ve trafikte alternatif olarak görülen bisiklet kullanımına ilişkin hem kamu kurumları, hem de sivil toplum kuruluşları öncülüğündeki çalışmalar aralıksız devam ediyor. "Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı (2030)" kapsamında büyükşehirlerdeki bisikletli ulaşıma yönelik yapılan incelemeden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından, Ulusal Bisikletli Ulaşım Strateji Planı 2030 kapsamında yapılan araştırmaya göre Türkiye'de bisiklet paylaşım sistemine sahip sadece 13 büyükşehir var.

WRI Türkiye’nin Yeni Projesi: İstanbul'a Söz: Yürünebilirlik Vizyonu

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın birlikte imza attıkları İstanbul'a Söz: Yürünebilirlik Vizyonu projesiyle belediye, STK’lar ve özel sektörün iş birliği daha verimli hale getirilerek, İstanbul’da yayaların daha rahat ve güvenli şekilde yürümelerinin sağlanması amaçlanıyor.

İstanbul’da mı yaşıyorsunuz? Ya da yakın zamanda İstanbul’da mı yaşadınız? Anketimizi doldurun, İstanbul’da ulaşıma dair fikrinizi paylaşın!

WRI Türkiye, İstanbul Derinlemesine Destek Bisiklet Projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul Bisiklet Ana Planında yer alan 1050 km bisiklet yolu hedefi doğrultusunda, İstanbul’da bisikletin ulaşımdaki payını arttırmak amacıyla 2021-2022 yıllarında İBB’ye altyapı ve iletişim alanlarında uygulamaya dönük uzmanlık desteği sağlayacaktır.

BİSİKLET ŞEHRİNE DOĞRU: İSTANBUL - KARTAL’DA YENİ BİSİKLET YOLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve WRI Türkiye’nin birlikte imza attıkları Kartal Bisiklet Yolu açıldı. Konut bölgesinden geçen, toplu taşımaya entegre güzergah, Kartal Sahil Yolu’nu Marmaray ve metroya bağlayacak 3,3 kilometrelik bisiklet yolunun ilk etabı. 

İklim krizini durdurmak G20'nin elinde

World Resources Institute (WRI) ve Climate Analytics tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre. küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 75'ine sebep olan G20 ülkeleri, mevcut iklim hedefleri ile yüzyılın sonuna kadar dünyada 2,4 derecelik bir sıcaklık artışına sebep olacak.

Ancak bu ülkeler 2030 yılı için iddialı, 1,5 derece hedefi ile uyumlu emisyon azaltım hedefleri belirler ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşırsa, yüzyılın sonundaki küresel sıcaklık artışı 1.7 dereceye kadar sınırlandırılabilir.